Logicworks Nieuwsbrief


Geachte relatie,

Regelmatig informeren wij onze relaties over nieuwe ontwikkelingen, productupdates en evenementen. Wij vinden een goede relatie met u belangrijk. Indien u informatie van Logicworks niet langer wenst te ontvangen, dan kunt u zich eenvoudig via de link onderaan deze nieuwsbrief afmelden.

In deze nieuwsbrief:
  • Logicworks CRM versie 5.0
  • Bellen vanuit Logicworks CRM met SkypeOut
  • Automatiseer uw dagelijkse Microsoft SQL Server backups
  • Webservices.nl postcode database integratie
 
Logicworks Nieuwsbrief - Update Info

Logicworks CRM 5.0
Logicworks CRM versie 5 is sinds medio april 2009 leverbaar. In deze nieuwe versie zijn enkele nieuwe functies ontwikkeld, waaronder 'Globaal zoeken' en Skype integratie. Daarnaast zijn veel verbeteringen en uitbreidingen gerealiseerd in de koppeling met Outlook, Mailmerge, Agendabeheer, Object Designer en de Jobserver. Een uitgebreid overzicht met alle wijzigingen is beschreven in de Release Notes van deze nieuwe versie.

Om een goede indruk te krijgen van de (nieuwe) mogelijkheden van Logicworks CRM is het mogelijk een demoversie van de Logicworks CRM Professional Editie te downloaden van de website.

 
Logicworks Nieuwsbrief - SkypeOut

SkypeOut
In versie 5 van Logicworks CRM is in het Telefoongesprek venster een SkypeOut koppeling gerealiseerd. Veel mensen zullen Skype reeds gebruiken om via het internet gratis met andere internetgebruikers te bellen. SkypeOut maakt het echter mogelijk om wereldwijd personen te bellen die enkel op vaste en mobiele nummers bereikbaar zijn. Met een druk op de SkypeOut knop wordt automatisch het geselecteerde telefoonnummer gedraaid. SkypeOut telefoongesprekken zijn in tegenstelling tot de internettelefoontjes van Skype niet gratis. Maar voor een €3,95 per maand kan via SkypeOut al onbeperkt worden gebeld naar alle vaste nummers in Nederland.

 
SqlBackupAndFTP

Microsoft SQL Server backup
Veel klanten gebruiken Logicworks CRM in combinatie met Microsoft SQL Server Express, de gratis versie van Microsoft SQL Server, voor hun gegevensopslag. Helaas ontbreekt in de SQL Server Management Studio Express de optie om op eenvoudige wijze een backup van de databases te maken. Het bedrijf Pranas.NET heeft hiervoor echter een uitstekend en eenvoudig te implementeren programma ontwikkeld: SQLBackupAndFTP.

Deze software is bijzonder geschikt voor het geautomatiseerd maken van een dagelijkse backup van de Logicworks CRM database(s). Ook is het programma in staat de bestanden vervolgens te kopieren naar een externe FTP-server en wordt automatisch een e-mail verzonden met het resultaat van de uitgevoerde back-up actie. Voor het backuppen van 1 tot 2 databases is de software gratis te gebruiken. Meer informatie over SQLBackupAndFTP en de download-link is te vinden op de website van de producent.

 
Webservices.nl

Webservices.nl
Adresbeheer is een belangrijk onderdeel van het relatiebeheer. Het invoeren van een correct adres is echter niet altijd even eenvoudig. Regelmatig zijn adressen incompleet of is de schrijfwijze onjuist. Het gebruik van een postcode database kan in deze situaties uitkomst bieden. Deze databases bevatten alle Nederlandse adressen en via de postcode kunnen eenvoudig de juiste adresgegevens worden opgevraagd.

Aanschaf en updates van een postcode database is voor het MKB echter een vrij dure optie. Een alternatief hiervoor zijn de datadiensten van Webservices.nl. Zij beschikken o.a. over de postcode database van Nederland en adressen worden wekelijks geactualiseerd. Aanschaf van dure datalicenties is bij deze dienst niet nodig, aangezien er wordt afgerekend per transactie.

Om op eenvoudige gebruik te kunnen maken van de datadiensten van Webservices.nl is in Logicworks CRM 5.0.3 is een koppeling gerealiseerd in de Professional en Enterprise Editie. Meer informatie over de integratiemogelijkheden vindt u in de handleiding van Logicworks CRM en op de website van Webservices.nl